Tornázzunk hátunk és gerincünk egészségéért

A hajlékonyság és a: erőnlét fontos szerepet játszik hátunk állapotában. A rendszeres mozgás javítja a gerincoszlop rugalmasságát, erősíti a gerincet alátámasztó izmokat. Jót tesz, ha sikerül némi túlsúlytól megszabadulnunk: a súlyfelesleg nemcsak kényelmetlen, de káros is.hajlito

Úszás: a megfelelő mozgás

Az úszás a testmozgás egyik legjobb formája, amennyiben helyes technikát alkalmazunk.Ha mellúszás közben a fejünket folyamatosan kiemeljük a vízből, azzal a hátunkat kizökkentjük a megfelelő helyzetből, így nagyobb a kár, mint a haszon. A hátúszás vagy a gyorsúszás jótékonyabb lehet.

A torna jótékony hatásai

A taj csi a torna igen könnyű formája, amellyel erősítheti tartását, erőre és rugalmasságra tehet szert.

Az általános állóképesség karbantartása védi egészségünket, és a hát ápolásának Is lényeges eleme. A gyakorlatok segítenek abban, hogy növeljük az ízületek – köztük a gerincízületekmozgékonyságát. Erősítik az izmokat, amelyek ezáltal „többet tudnak tenni” a testsúly elviselése érdekében. A torna javítja a keringést, és segít abban, hogy az oxigén és a tápanyagok a szervezet minden részéhez eljussanak.

A rendszeres mozgás a legjobb módszer arra is, hogy megszabaduljunk az izomfeszültségtől, ami a rossz testtartás okainak egyike. Ráadásul a fizikai aktivitás kalóriát éget, így segít a fogyásban, eltávolítva a felesleges súlyt, amely szükségtelen terheket ró Izmainkra és ízületeinkre.

Mindig olyan gyakorlatot válasszunk, mely megfelel erőnlétünknek és testsúlyunknak. Nem árt, szaktanácsot kérnünk – mindig konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt új fitneszprogramba kezdünk. Különösen akkor, ha túlsúlyosak, betegek vagyunk, vagy fáj valamink, esetleg egy Ideje kerültük a testmozgást.

A mozgás legkönnyebb formái az úszás, a séta. a biciklizés és a taj csi. A sétát és a taj csit minden korosztálynak ajánljuk, mivel csak minimálisan terheli meg a szervezetet.

Fontos, hogy könnyedén kezdjünk, és fokozatosan növeljük állóképességünket. Sokan esnek abba a hibába, hogy túl lelkesen állnak neki a tornának, ami súlyos károsodáshoz is vezethet. Ha – mondjuk -a séta mellett döntünk, kezdjünk napi tíz perccel, és csak több hét után érjük el a napi harminc percet (erőnlétünktől függően). A legtöbb ember szervezetére jótékony hatást gyakorol hetenként három, egyenként harminc perces testmozgás.

Nem árt, ha a fitneszprogram után különleges hátgyakorlatokat is végzünk. A jóga és a pilates elsőrangú hátgyakorlatokat kínál, ezekhez azonban érdemes edző segítségét igénybe venni.

A jóga kitűnő módszer a hát erősítésére és a rugalmasság javítására.

Ideális, ha naponta végzünk hátgyakorlatukat. Ha azonban korábban tapasztaltunk hátfájdalmat vagy más problémát, előbb orvosunkkal konzultáljunk.

Mindig nagyon könnyedén dolgozzunk, ne erőltessünk semmit, csak addig a pontig mozogjunk, amíg kényelmes – rugalmasságunk idővel növekedni fog. Ha fájdalmat érzünk, azonnal hagyjuk abba, és forduljunk orvoshoz.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]