Hasizmok a hátizmoknak – Ezért is erősítsük a has izmait!

Az egyenes testtartásnál a hasizmok ugyanolyan fontosak, mint a hát izmai, ugyanis nemcsak a hasi szerveket tartják a helyükön, hanem a medencét is összekötik a mellkassal.

A hasizmok ellen tartanak a hátizmoknak, azaz ellentétes irányú húzást fejtenek ki annak megakadályozására, hogy a felsőtest túl homorúan hátrabillenjen.

Hasizomgyakorlatok »»

»» Feküdjünk a hátunkra, lábainkat félig talpra húzva, és húzzuk vissza a test felé a lábfejek végét (pipa) úgy, hogy a test megfeszüljön, a karok ferdén a test mellett nyugszanak. Emeljük meg a lejünket és mindkét vállunkat annyira, hogy jól láthassuk a lábfejeket, Tartsuk meg a feszültséget, amíg csak tudjuk anélkül, fogy visszatartanánk a lélegzetünket, majd feküdjünk vissza és lazítsunk.

»» Ügy nehezíthetjük az előbbi gyakorlatot a gyakorlatot, hogy közben felváltva felemeljük a talajról a behajlított jobb, illetve bal lábunkai. Kicsit tartsuk meg és tegyük le.

»» Még nehezebb talpra húzott lábakkal hanyatt fekvésből úgy felülni, hogy a törzsnek ferdén hátradőlve meg kell tartania magát. Közben ismét felemelhetjük kicsit az egyik behajlított lábunkat; rövid ideig tartsuk meg, mielőtt letennénk. Ismételjük meg a másikkal is.

Vannak kerülendő hasizomgyakorlatok!

Kerüljük a lábak emelgetését és leengedését hanyatt fekvésben, tehát a hosszú emelőkarral végzett gyakorlást. Ennek a gyakorlatnak a derék a forgatópontja, ami már amúgy is túl gyenge althoz, hogy egyenesen tartsa a medencét.

Ha egy ilyen erős emelőkart mozgatunk itt, mint amilyenek a kinyújtott lábak, akkor a derék nem tudja megtartani ezt a sülyt, engedni fog, megtörik lordózisba (nem egyenes a gerincoszlop, több ív is van benne) és utána fájni fog. Az ilyen hasizomgyakorlatok a derékfájáson kívül semmit sem nyújtanak!

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]