A nyaki gerincszakasz tünetegyüttese

Mivel a gerinc nyaki szakasza a gerinc egyik legmozgékonyabb rész– ami abból a funkciójából adódik, hogy a fejet minden irányban el tudja forgatni, a kopáslehetőségek itt rendkívül nagNeck-Pain-Reliefyok. Ez különösen igaz az alsóbb csigolyákra, melyek a lényegesen kevésbé mozgékony hátgerinccel szomszédosak.

Éppen ezeken a területeken lépnek fel olyan nyíró- és centrifugális erők, melyek erősen igénybe veszik a nyaki gerincszakasz porckorongjait. 

További veszélyt jelent a nyaki gerincszakasz számára a fej viszonylag nagy súlya. Normális esetben ugyan kibírják a porckorongok, de a helytelen testtartás és a rossz megterhelés miatt a nyakizomzat sokszor nem képes kielégítően dolgozni, egyes részei elfáradnak és legyengülnek; így a fej súlya miatti terhelés akár a többszörösére is nőhet a nyaki gerincen. 

Az ízületek és a csontok elváltozásai 

A mozgás- és a tartásproblémák nemcsak a porckorongoknak ártanak, hanem emellett fokozottabban ingerlik a csontokat is, amitől cakkos csontszélek és csontképletek alakulnak ki. Ilyenkor sok ember csodálkozva állapítja meg, hogy fejforgatáskor recsegnek a nyakcsigolyái, mintha homok lenne a gépezetben, ami sokszor nem jár együtt fájdalommal.

Ezek a porc-csont elváltozások azonban gyakran érezhető zavarokhoz vezetnek, mivel beszűkítik a csigolyalyukakat, amik a fejet ellátó vérerek és az idegfonatok áthaladásának csontos csatornáját adják. Tehát a fej megfelelő vérellátása is függ a nyaki gerincszakasz jó működésétől. 

A nyaki gerinc tünetegyüttese ezén panaszok sorát okozhatja: fejfájást, tarkófájást, a váliba és a karba kisugárzó fájdalmakat, de szédülést, hallászavarokat, szemkáprázást vagy a karok és az ujjak elzsibbadását is főleg éjjel. 

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

61

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]